Webinar ‘Onderwijs-zorgarrangementen: maatwerk bij (dreigende) thuiszitters’

Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren, zitten er nog steeds te veel jongeren thuis. Tijd voor actie! Van 8 t/m 12 mei vindt de Landelijke Actieweek Thuiszitters plaats: een week barstensvol activiteiten. Waaronder de webinar ‘Onderwijs-zorgarrangementen: maatwerk bij (dreigende) thuiszitters’ op 11 mei van 15.00-16.00 uur, georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut samen met Ouders & Onderwijs

Hoe kun je onderwijs-zorgarrangementen het beste organiseren en waar moet je dan op letten? Voor professionals in onderwijs en jeugdhulp die betrokken zijn bij het arrangeren van individuele onderwijs-zorgarrangementen, organiseert het NJi samen met Ouders & Onderwijs dit webinar.

Sommige leerlingen hebben naast ondersteuning in het onderwijs ook aanvullende zorg nodig. Omdat ze zich anders fysiek of mentaal niet alleen kunnen redden op school. Als die zorg uitblijft, kan thuiszitten het gevolg zijn. We spreken van onderwijs-zorgarrangementen als een leerling op school een combinatie van onderwijs en zorg krijgt. Deze arrangementen komen zowel in het regulier als in het speciaal onderwijs voor. Een onderwijs-zorgarrangement is altijd maatwerk: de behoefte van de leerling of een groep leerlingen bepaalt de aard van het arrangement.

Onderwijs-zorgarrangementen komen altijd tot stand door samenwerking tussen leerling, ouders, jeugdhulpinstellingen en scholen. Tijdens de webinar besteden we aandacht aan de manier waarop professionals vanuit school en onderwijs tot passende onderwijs-zorgarrangementen kunnen komen. Ook is er uitgebreid gelegenheid om aan experts vragen te stellen. De webinar ‘Onderwijs-zorgarrangementen: maatwerk bij (dreigende) thuiszitters’ wordt georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut en Ouders en Onderwijs, in samenwerking met de Ministeries van OCW en VWS.

Praktische informatie

Datum: 11 mei 2017
Tijd:      15.00-16.00 uur
Locatie: Online te volgen
Voor wie: professionals in onderwijs en jeugdhulp die betrokken zijn bij het arrangeren van individuele onderwijs-zorgarrangementen
Meer informatie en aanmelden:  via deze website

Terug naar overzicht
Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden.
Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Filmpje passend onderwijs

Filmpje passend onderwijs

Bekijk het filmpje met daarin de kernboodschap van passend onderwijs, gemaakt in opdracht van de VO-raad, PO-Raad en VNG.

Organisaties passend onderwijs

Organisaties passend onderwijs

Alle organisaties die actief zijn op het gebied van passend onderwijs, compleet met hun ondersteuningsaanbod, overzichtelijk op een rij.