Special ‘Governance passend onderwijs’ toont bewuste verscheidenheid in governance

Het Steunpunt Passend Onderwijs heeft een speciale editie van ‘Verrassend Passend’ uitgegeven over de governance van samenwerkingsverbanden. Deze uitgave bevat acht portretten, waarvoor schoolbestuurders, toezichthouders en directeuren van samenwerkingsverbanden werden geïnterviewd. De special geeft door de eerlijke en open antwoorden een rijk beeld van de diversiteit van de governance van samenwerkingsverbanden.

Daar waar de gekozen structuur divers is, is er één gemene deler die overal terugkomt: de motivatie en gedrevenheid om, ieder vanuit zijn eigen rol, vorm te geven aan de maatschappelijke opdracht om voor iedere leerling een passende plek in het onderwijs te vinden.

Deze uitgave hoopt lezers uit te inspireren, tot nadenken aan te zetten en uit te nodigen tot gesprek met uw collega’s binnen de school en het samenwerkingsverband. U kunt de special Governance passend onderwijs hier downloaden.

Terug naar overzicht
Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden.
Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Scan passend onderwijs

Scan passend onderwijs

Vul de scan passend onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Wat is passend onderwijs?

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.