LOEK@US: lotgenotenavond omgeving Eindhoven/de Kempen

In de week van 8 t/m 12 mei 2017 vindt de landelijke Actieweek Thuiszitters plaats. Een week vol activiteiten die georganiseerd worden door verschillende organisaties. Want, in Nederland zitten duizenden kinderen en/of jongeren thuis omdat er geen of te weinig passend onderwijs voor hen geboden wordt. Passend onderwijs houdt in dat ieder kind een schoolloopbaan krijgt die bij hem/haar past, met de juiste hulp op het juiste moment. Maar tot op heden is dit nog niet voor alle kinderen en jongeren gelukt. Daarom is het tijd voor actie, én stichting LOEK@YOU doet ook mee!

Wij weten: waar thuiszitters zijn, is er ook verdriet! Veel verdriet en dus veel leed. Want stel je maar eens voor, dat je als ouder van de één op andere dag je kind niet meer naar school krijgt. Wat moet je dan? En stel je eens voor, het welzijn van je (klein)kind gaat met sprongen achteruit in plaats van vooruit en je ziet dus zijn/haar toekomst volledig instorten. Dan voel je je machteloos, onzeker, boos, verdrietig en soms heel, heel moe. Stichting LOEK@YOU organiseert daarom op 9 mei 2017, speciaal voor (groot)ouders uit de regio Eindhoven/de Kempen een lotgenotenavond genaamd: LOEK@US. De avond van LOEK@US staat in het teken van confrontatie maar vooral ook uit POSITIVITEIT.

Programma

19.30 – 20.00: Inloop
20.00 – 20.15: Opening van de bijeenkomst
20.15 – 21.00: Gastspreker Keyon (thuiszitter geweest)
21.00 – 21.15: Vragen stellen aan …
21.15 – 21.30: Conclusies van de avond
21.30 – 22.00: Informeel samenzijn met een drankje en een hapje

Gastspreker van de avond

Keyon is een 18-jarige jongen uit Haaren. Hij en zijn moeder ontdekten toen hij 3 jaar was dat hij bijzonder was, anders dan andere kinderen en heel slim. Keyon heeft een hobbelige onderwijscarrière achter de rug, maar is nu een succesvol ondernemer. Hoe het hem allemaal is vergaan, komt hij graag vertellen. Wilt u alvast iets meer lezen over Keyon, kijk dan op zijn website.

Praktische informatie

Datum: 9 mei 2017
Tijd: 20.00 uur – 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: volgt, in omgeving Veldhoven/Eindhoven
Kosten: Er zijn geen kosten aan de bijeenkomst verbonden
Aanmelden: info@lerenopeigenkracht.nl (VOL=VOL)

Bent u nieuwsgierig geworden naar Keyon en LOEK@US én bent u toe aan een avondje met mensen die in ‘hetzelfde schuitje’ zitten als u? Gooi dan uw anker uit en kom naar LOEK@US. De koffie staat klaar en er is een plek waar u zich serieus genomen voelt.

Organisatoren van de avond

Mandy Mennings van Laarhoven is initiatiefneemster van Stichting LOEK@YOU, docent omgangskunde en moeder van drie kinderen waaronder een thuiszitter.

 

 

Marieke Jonkman is verbonden aan Stichting LOEK@YOU als lid kernteam, vakspecialist en coach.

 

 

Stichting LOEK@YOU is onderdeel van ZorgCoöperatie Brabant en is samenwerkingspartner van Advies Centrum Thuiszitters en van Lansbrekers.

Terug naar overzicht
Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden.
Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Filmpje passend onderwijs

Filmpje passend onderwijs

Bekijk het filmpje met daarin de kernboodschap van passend onderwijs, gemaakt in opdracht van de VO-raad, PO-Raad en VNG.

Organisaties passend onderwijs

Organisaties passend onderwijs

Alle organisaties die actief zijn op het gebied van passend onderwijs, compleet met hun ondersteuningsaanbod, overzichtelijk op een rij.