Kijkdozen groeiregeling 2018-2019

Binnenkort zijn de telgegevens van 1 februari 2018 beschikbaar waarmee het Kijkglas 3 van DUO wordt gevuld. Zodra de gegevens er zijn, kan er gewerkt worden aan het klaarmaken van de Kijkdozen voor SWV PO, voor SWV VO en voor de scholen (V)SO voor het schooljaar 2018-2019. Naar verwachting komen deze Kijkdozen in de week van 16 april beschikbaar. Ze zijn dan te vinden op de websites van de PO-Raad (Ledenondersteuning, Toolboxen), van de VO-raad (deze website, onder Documenten & Instrumenten, Samenwerkingsverbanden VO), en van VOSABB (Downloads, Toolbox, Samenwerkingsverbanden).

Vragen?

Vragen over de Kijkdozen die betrekking hebben op de leerlinggegevens van 1 februari 2018 gaan meestal over de informatie zoals die in het Kijkglas is opgenomen. Die gegevens zijn in principe ontleend aan de opgave van de (V)SO-scholen die zij via de leerlingenadministratie automatisch hebben doorgegeven aan BRON. Die BRON-gegevens zijn door DUO verwerkt in het Kijkglas 3. Voor vragen over deze leerlingen kunt u daarom het best contact opnemen met de betreffende (V)SO-school dan wel met DUO over Kijkglas 3.

Wanneer het gaat om een Kijkdoos, kunt bij de betreffende raden terecht die deze Kijkdozen verzorgen. Vragen over de opgave in het Kijkglas kunnen wij niet beantwoorden, dat kan alleen DUO. Uiteraard speelt hierbij dat leerlinggegevens privacygevoelig zijn; een goed contact tussen SWV en (V)SO-school kan dit soort problemen ondervangen.

Terug naar overzicht
Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden.
Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Scan passend onderwijs

Scan passend onderwijs

Vul de scan passend onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Wat is passend onderwijs?

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.