VO-raad

De VO-raad is de sectororganisatie voor het voortgezet onderwijs en verenigt ruim 300 schoolbesturen en 600 scholen in het VO. Als werkgeversvereniging voert de VO-raad overleg met werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van ruim 120.000 personeelsleden. Daarnaast draagt de VO-raad bij aan bevordering van de onderwijskwaliteit en ondersteunt zij scholen bij de ontwikkeling van het onderwijs voor 1 miljoen leerlingen.

Om de belangen van de leden goed te behartigen onderhoudt de VO-raad nauw contact met schoolbestuurders en schoolleiders. Afhankelijk van de ondersteuningsbehoefte adviseert, informeert en begeleidt de VO-raad scholen. Dit varieert van ondersteuning aan (zeer) zwakke scholen, hulp bij de invoering van Passend Onderwijs, begeleiding bij de verbetering van LOB tot het financieel gezond krijgen van schoolbesturen en het professionaliseren van schoolleiders. Leest u meer over de werkzaamheden van de VO-raad op de website.

Voor meer informatie over kwaliteitsverbetering, opleidingsscholen, professionalisering van schoolleiders en loopbaanori├źntatie- en begeleiding kunt u terecht op de volgende websites.

logo1
logo3
logo2
Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden.
Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Scan passend onderwijs

Scan passend onderwijs

Vul de scan passend onderwijs in en krijg een helder beeld van de stand van zaken op uw school.

Wat is passend onderwijs?

Wat is passend onderwijs?

Leerlinge Syl van der Priem stelt deze vraag op haar eigen school en doet verslag in het filmpje. Het filmpje is gemaakt ter introductie van een congres.