Bijeenkomst: Ouders en instanties samen op weg naar een duurzame oplossing!

Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren, zitten er nog steeds te veel jongeren thuis. Tijd voor actie! Van 8 t/m 12 mei vindt de Landelijke Actieweek Thuiszitters plaats, een week barstensvol activiteiten. Als onderdeel van deze week organiseert het Advies Centrum Thuiszitters (ACT!) een bijeenkomst op vrijdag 12 mei van 14:00 – 16:00 in Amsterdam.

ACT! wil samen met andere initiatieven, organisaties én ouders het thuiszittersprobleem voor 2021 oplossen. Als er nu 15.000 thuiszitters zijn, dan betekent dit dat er minimaal evenzoveel communicatieve momenten moeten plaatsvinden om (hernieuwde) overeenkomsten tussen ouders en instellingen te verkrijgen. Deze zijn nodig om educatieve – en waar nodig gecombineerd met zorg – en duurzame trajecten te organiseren. Geen eenvoudige zaak! Wederzijds vertrouwen en productieve oplossingsgerichtheid waren onvoldoende om het ontstaan van de thuiszit-situaties te voorkomen.

ACT! heeft een unieke dialogische methodiek ontwikkeld om ouders én organisaties samen naar een duurzame oplossing te begeleiden. Op de bijeenkomst, zoals hieronder vermeld, kunt u zelf deze dialogische methodiek ervaren in onze speciaal daartoe ontwikkelde simulatie. Nadien bespreken we de succesfactoren voor de toepassing van de methodiek en delen wij onze ervaringen, aanvullende plannen en diensten met u.

Programma

13.30 – 14.00 uur: Inloop
14.00 – 15.00 uur: Dialogische simulatie
15.00 – 15.15 uur: Pauze
15.15 – 15.45 uur: Reflectie op simulatie
15.45 – 16.00 uur: Schets ervaringen ACT!, overzicht plannen en diensten
16.00 uur: Afronding

Praktische informatie

Datum: vrijdag 12 mei 2017
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: Amsterdam, locatie wordt nader bekend gemaakt
Voor wie: ‘The whole system in the classroom’: scholen en schoolbestuurders, gemeenten en hun uitvoeringsorganisaties (LPA’s, jeugdzorg, gezinszorg), SWV’s, inspectie, ministerie van OCW én ouders
Kosten: gratis
Aanmelden: info@adviescentrumthuiszitters.nl

Terug naar overzicht
Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden

Het is niet nodig om zelf opnieuw het wiel uit te vinden.
Laat u inspireren door onze praktijkvoorbeelden.

Filmpje passend onderwijs

Filmpje passend onderwijs

Bekijk het filmpje met daarin de kernboodschap van passend onderwijs, gemaakt in opdracht van de VO-raad, PO-Raad en VNG.

Organisaties passend onderwijs

Organisaties passend onderwijs

Alle organisaties die actief zijn op het gebied van passend onderwijs, compleet met hun ondersteuningsaanbod, overzichtelijk op een rij.